AmigAROCKWellBLOG

AmigAROCKWellBLOG

Zene.
Ennél több nem kell.
Vagy mégis.
Zene, betűként.
Zene, videóként.
Zene, bárhogy.

AmigAROCKWellBLOG

e-mail

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

!RoosterMusicToThePeople!vol0001

2011.03.20. 21:00 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: kft !roostermusictothepeople!

Na mivel még friss ez a dolog ezért ízibe neki is látok.

 

Tehát egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy zenekar amit neveztek pedig nevén az pedig nem lészen más mint KFT. Gondolom nem sok mindenkinek kell bemutatnom eme formációt, mert nem igazán hiszem, hogy ne lenne olyan ember aki nem hallotta volna valamilyen formában valamelyik dalukat. Még 1981-ben kezdődött a történetük rengeteg sikerrel, bár viszonylag hosszú időn keresztül úgy tűnt nem lesznek többé. De minden jó ha a vége jó mára a KFT újkori történetében talán népszerűbbek, mint valaha.

Én már nem emlékszem, hogy melyik dalt is hallottam tőlük először és mikor de nem is ez a lényeg. Arra viszont pontosan emlékszem, hogy 1996-ban telt házas koncertet adtak a Budapest Sportcsarnokban, amit a Juventus rádió élőben közvetített, és én pedig még igencsak gyerekfejjel, de megtapasztaltam milyen is egy KFT koncert. Ezután még el kellet telnie egy pár évnek mire tényleg láttam is őket élőben.

 

Na de most nem biográfiát írok, ezért következzenek a klipek:

 

Elsőként azt szeretném megmutatni, amit először láttam tőlük. Ez pedig nem más, mint a Száll egy pofon a szélben ami 1987-ben jelent meg az Ég és Föld albumon.

 

 

  

Következő egy új korszakos KFT még 2000-ből az Éljen a szerelem-ről. Érdekesség, hogy ez idő tájt Laár András nem tartott velük, helyette Mohai Tamással a gitárnál és mikrofonnál, ami meg is hallatszik az lett a zenekar legrockosabb albuma. De én nem szapulom a többit mert mindegyik egyedülálló a maga nemében és, szerintem egyformán jók. Szóval jöjjön a Bankrabló:

 

 

 

 

Ez pedig az ami az országos sikerüket meghozta 1981-ben az akkori Táncdalfesztiválon való szereplésük miatt. Nem más mint a Bábú vagy! Sokan sajnos a mai napig ezzel azonosítják őket pedig már réges-rég a hátuk mögött hagyták, na lássuk:

 

 

 

 

Most pedig az a dal jön amit biztos, hogy minden magyar ember hallott már valamilyen formában mert volt sok -féle feldolgozás, de azért számomra az eredeti a legjobb Afrika:

 

 

 

 

Hát ennyi lett volna remélem tetszett mindenkinek aki megnézte e kis posztot, további kellemes estét mindenkinek, vagy napot ha nem este olvassa. 

A bejegyzés trackback címe:

https://amigarockwell.blog.hu/api/trackback/id/tr982756998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása