AmigAROCKWellBLOG

AmigAROCKWellBLOG

Zene.
Ennél több nem kell.
Vagy mégis.
Zene, betűként.
Zene, videóként.
Zene, bárhogy.

AmigAROCKWellBLOG

e-mail

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

The End

2016.05.27. 22:31 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: itt a vége

Hát igen, a címből tudható mi ez. Ezt a blogot (is) befejezem. Az oka pedig az idő, ihlet és kellő érdeklődés hiánya.

Volt időszak amikor folyamatosan, azon voltam, hogy kellene még egy blog. Lehet kicsivel átgondoltabban kellett volna ezeket csinálgatnom, de ez van. Másként alakultak a dolgok. 

Amikor elkezdtem akkor volt bennem nem kevés alkotási vágy, mondjuk az most is megvan, csak épp az írás helyett (vagy inkább mellett) a videókészítésekben ölődik ki. Egész pontosan az animációs videókban. Bár nemrég lett kész (pár órája) egy supercut videóm, illetve kettő, bár azok olyan nagyon nagy teljesítményt nem igényeltek. Az eredmény megtekinthető a Polip-Parókán illetve a youtubeon. Szóval ahogy teltek az évek úgy kellett rájönnöm, hogy ez az egész videózásdi többről szól számomra, mint holmi időigényesebb hobbi. Ugyan pénzt még nem keresek ezzel, de a célom mindenképp az, hogy ebből a minimálisnál jóval többet "vegyek ki" Konkrétan arra gondolok, hogy akkora összeget keressek ami bőven elég a megélhetésemhez. Persze itt nem az ilyen semmilyen kis szar videókra gondolok amikből azért csináltam párat, hanem az animációkra.

Eltelt néhány év és egy valami világossá vált számomra, mégpedig, hogy nekem animációs kisfilmeken keresztül kell kifejeznem magam. És ennek megvalósításához el is kezdtem tanulni animálni. Mára odáig jutottam, hogy az elejétől a végéig megtudom oldani az ezzel járó munkafázisokat. Persze lehet mondani, hogy az én animációim nem azok amik olyan nagyon igényesek lennének. Igen, nem készítek Pixar szintű filmeket, nem is fogok, hiszen mögöttem nincs sok száz ember, nincs komoly stúdió se semmi. De nem is célom ez. Mert az én stílusom más.

Minimál 2D-s animáció, bár nem tudom létezik ilyen műfaj ha nem akkor mostantól igen :)

Ja és nagyon fontos az abszurd, elvont néhol esetleg beteg humor. Ezen nőttem fel, ez volt a nagyon korai és a mostani hatásom. Ezért olyanok amilyenek a videóim. És ehhez az animáció nagy-nagy segítség. Jelenleg is dolgozom egy animációs sorozaton, bár a konkrét animálást már jó ideje nem csinálom, viszont a sorozat beindításához szükséges háttér dolgokat folyamatosan rakom össze a fejemben. Igazából elég sok mindent letisztáztam magamban, és szinte csak arra van most már szükség, hogy befejezzem az első részt.

És ennek elindításból szeretnék olyan szintű megtekintéseket ami már elegendő bevételt hozzon. Nyilván a magyar piac a szándékaimhoz pici, ezért is lesz nemzetközileg érthető hiszen csak képi humor lesz, verbális nagyon minimális, ha lesz is az is angolul lesz. És ugye ehhez sok-sok videó kell, így alkotnom kell. Viszont ezek mellett biztos lesz még pár hasonló videó amiket csinálgattam az évek folyamán.

Úgyhogy ennyi volt, pá.

Hátsó Ajtó - Lépj egyet hátra

2015.05.07. 21:57 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: hátsó ajtó

Na ez az amit nagyon sokáig tartó munkának nevezhetünk. 2013-ban vetődött fel az az ötlet, hogy a Hátsó Ajtó akkor még egészen friss albumán lévő egyik dalára készíthetnék egy klipet. Mert miért is ne címszóval. Azóta nagyon, de nagyon sok minden történt. Egyrészt eléggé belefolytam a videózásba, azon belül is az animáció készítésbe. Na nem mintha olyan nagyon profinak mondhatnám magam, de megtanultam egy pár dolgot. Ennek is az eredménye ez a Hátsó Ajtó klip. Nem volt egyszerű, mert a harmadik programmal fejeztem be. De elkészült és ez több, mint elégedettséggel tölt el. Ami biztos, hogy a továbbiakban is fog készülni animációs klip, illetve videó, kisfilm mert ebben tudok kiteljesedni. És mert a nehézségek ellenére egy rendkívül inspiráló tevékenység.

Tehát íme a klip:

 

!RoosterMusicToThePeople!___JustMuzsik___3___divideD

2015.04.07. 18:44 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: !roostermusictothepeople! JustMuzsik

rooster_music_fejlec.jpgEgy frissen felfedezett banda, nem rossz határozottan nem rossz. 

divideD facebook

 

Kispál és a Borz - Csiga --- HAMV - Hungarian Animated Music Videos

2014.07.15. 21:04 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: HAMV

Üvegtigris - káromkodások

2014.07.15. 20:59 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: üvegtigris supercut

És íme a második Üvegtigrises videóm. Ez most nem a szép szavas verzió :)