AmigAROCKWellBLOG

AmigAROCKWellBLOG

Zene.
Ennél több nem kell.
Vagy mégis.
Zene, betűként.
Zene, videóként.
Zene, bárhogy.

AmigAROCKWellBLOG

e-mail

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Fejlemények, fejlemények

2012.11.25. 22:04 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: tankcsapda !roostermusictothepeople!

rooster_music_fejlec.jpgFejlemények, fejlemények. 2011 03. 20-án elindult egy kis sorozat a !RoosterMusicToThePeople!.

Klipek tematikus bemutatásáról szólt, és kezdetben tudtam is csinálni rendesen. Aztán belefogtam egy olyasmibe amibe nem kellett volna. Valamiért nem találtam megfelelőnek az írásos formátumot, hogy miért azt nem tudom. Ezért az a nagy ötletem támadt, hogy átalakítom videóssá. El is kezdtem szépen ahogy a nagykönyvbe megvan írva. Jöttek is az ötletek, és haladtam is. Elkészült egy intró is ehhez:

Meg egy trailer:

Az ötödik rész jött volna és én jó ötletnek gondoltam, hogy a Tankcsapdárólkészítek több órás videókat; hogyan alakultak, mi történt velük, egyfajta biográfiát szerettem volna. De ahogy haladtam előre vele, úgy vesztettem el az érdeklődésemet az egész iránt. Teltek, múltak a hetek-hónapok, jött egy irányváltás és egyre inkább úgy tűnt nem lesz ebből semmi. Persze bíztam abban, hogy valahogy megtudom csinálni, de mint a tények mutatják nem így lett. Viszont a blog nem állt le, nem akarom, hogy leálljon. Épp ellenkezőleg! Elvégre van egy jó kis cím a !RoosterMusicToThePeople! És azzal mindenképp szeretnék kezdeni valamit a továbbiakban. Az eltelt jó néhány hónapban számtalanszor gondolkodtam azon hogyan lehetne és miképp. Mostanra eljutottam arra, hogy mindenképp folytatni szeretném. De ez a tematizálás nagyon ritkán lesz a jövőben. Ellenben ami gyakran várható, olyan klipek/zenék amiket szeretek vagy valamiért érdekesnek találok.

Szóval jön a következő rész, de ha már Tankcsapdát ígértem, akkor legyen Tankcsapda :)

Evolúciós Lemezbemutató Túra 2012 - Rocktogon

2012.11.24. 20:33 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: rocktogon hátsó ajtó Phoenix War Is Ours

EvoluciosLemezbemutatotura.jpgKoncert, koncert hátán... :) Mostanság gyakran megfordulok valamilyen koncerten. Ez nincs mindig így, a legtöbbször anyagi okai vannak, hogy nem megyek sehova. Bár ezt gondolom nem kell konstatálnom. Ugyan vannak olyan időszakok amikor valahogy kevesebb a buli, főleg akkor ha esetleg bezár pár olyan hely ami fontos lenne a rockzene szempontjából. Úgy néz ki manapság kissé rendeződni látszik a helyzet. Az utóbbi években megnyílt pár klub. Most szerdán a Rocktogonban jártam, ami nem egy olyan nagyon fiatal klub, már egy ideje működik rendesen. Fellépett a Hátsó Ajtó és a Phoenix az Evolúciós Lemezbemutató Túra 2012 keretében. Állandó vendégük a War Is Ours. Az utóbbi zenekar ismeretlen volt számomra, de kellemes meglepetést okoztak! Jófajta rock 'n' roll-t nyomnak. Utánuk következett a Hátsó Ajtó, ami nem várt mellékhatásokkal járt mindenki számára: Gondok voltak a gitárral, mármint a hangzásával; egy idő után nem szólt semmit. De sebaj mert egy idő után, kis szerelés után helyreállt minden és ment tovább. De sajnos annyi idő eltelt közben, hogy lényegében amiket elszerettek volna játszani, az új album a Szalagon gyártva legjava, hogy már nem maradt idő rájuk. De ennek ellenére, vagy talán éppen ezért egy nagyon jó hangulatú buli kerekedett! :) Félunppluged-félstand up Hátsó Ajtó koncert... :) Na ilyen se volt még eddig :) Sajnos mire vége lett, addigra kezdett későre járni, és mivel nekem a másnapi munka miatt korán kellett kelni, ezért fájó szívvel de elindultam hazafelé. Ezzel lemaradva a Phoenixről, pedig őket már párszor láttam és nem rosszak. Na de majd legközelebb! Viszont készítettem pár felvételt íme:

SziZsó 45 Party Zúzda Rock Kert

2012.11.04. 11:52 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: carmen partyzan carmen zenekar szizsó Asphalt Horsemen Zúzda Rock Kert

Történt nem is olyan nagyon régen, egy nagyon jól sikerült este. Ami több szempontból is különleges volt. Egyrészt Szilágyi Zsolt SziZsó 45-ik évét ünnepelte. Aki nem mostanság kezdett nézelődni a hazai rock színtéren az tudja, hogy SziZsó elég régóta mozog ezen a pályán. Kezdte a Carmennel, majd annak szétesése után jött a Partyzan. Majdnem gyökeresen eltérő zenéjű mindkét banda, de ami közös bennük: a kiváló zene. Másrészt ha már SziZsó, akkor Partyzan koncert. De ez most egy speciális buli volt. Ugyanis pár dal erejéig összeállt a majdnem eredeti Carmen felállás! De nézzük sorban az eseményeket. Eddig még sosem volt szerencsém a Zúzda Rock Kerthez, nem volt ugyanis olyan fellépő amire mehettem volna. Kicsit nehezen találtam meg, de végeredményben nem volt gond. Ha nem is csalódtam a helyben, de felemásak voltak a benyomásaim mert nagyon hirdették magukat egy időben. Főleg azzal, hogy milyen olcsók. Hát az olcsóságtól kicsit messze vannak, mert a 390-ért vesztegetett sör nem az. Igaz van ahol drágább, de van olyan hely is ami olcsóbb. De ez végül is nem számít. Egy negatívum volt még az este folyamán; a hangosítás és a világítás, hopp ez rögtön kettő :) Egyik se volt vészes, csak ahhoz, hogy normálisan fényképezzen az ember kevés volt a fény. A videózáshoz épphogy. A hangzás meg kicsit eltüntette az éneket. Sajnos nem lehetett teljesen tisztán hallani. De! Ezzel szemben a fellépőkre nem lehetett panasz. Sőt!

Elsőként az Asphalt Horsemen kezdett akiket már láttam korábban. Jó kis southernes rock 'n' roll-t játszanak. Érzéssel, kellő erővel. A saját dalok mellett feldolgozásokat is adtak és azokkal se volt semmi gond. Az egyik az Audioslave Show Me How To Live dala volt, és nagyon ott volt a szeren! Sajnos az Audioslave úgy néz ki behalt, mert a tagok a saját bandáikra koncentrálnak (Soundgarden, Rage Against The Machine) ezért számomra mindig jól esik ha valaki jól tudja interpellálni. Viszonylag rövid műsoruk után következett a Partyzan! Nem volt kecmec, SziZsó szokásos agyzsibbasztó :) szövegével kezdetét is vette a tökös ösztönből fakadó igazi NAGYBETŰS ROCK 'N' ROLL! Jöttek egymás után szépen a jól ismert Partyzan dalok, amik természetesen mindig mindenhol nagyon jó tudnak szólni. Valahogy nem tudnak hibázni, mert én rossz Partyzan koncerten még nem voltam. Hát ez se volt az. A hangzás itt se volt a legeslegjobb, de elment. És egyszer csak következett amire mindenki várt, bár sokan nem ebben a formájában. Mert nem külön koncertként volt a Carmen hanem csak a Partyzan közé illesztve pár dal erejéig. Egy rövid átszerelés után, rögtön jött is az egyik legnagyobb Carmen dal a Tép a szél! Én sajnos nem láthattam a korai Carment, lévén túlságosan fiatal voltam még. De ez a buli most kárpótolt mindenért. És van egy olyan érzésem, hogy nemcsak nekem de mindenki másnak aki ott volt. Mert volt pár ember az biztos! Sajnos Partyzanra valahogy nem akarnak menni az emberek pedig a zene az nagyon jó. Most voltak szép számmal! Nem tudom mennyi a Zúzda befogadó képessége, kb 500 körölire becsültem és olyan háromnegyedig meg is telt a klub. Szóval jött a Carmen és ha nem is minden dalukat de pár olyan meghatározót eltoltak, amik igenis rock klasszikusoknak számítanak! Sajnos rövidke programjuk hamar véget ért. De most erről is volt szó, hogy eljátszanak 4-5 dalt. És ezek után folytatódhatott tovább a Partyzan! Mint minden ami jó, így ez is hamar véget ért. Eleve nem olyan nagyok hosszúak SziZsóék bulijai, amin azért jó lenne ha változtatnának a jövőben. Nagyon jól éreztem magam, meg mindenki aki ott volt. Remélem a Carmen ezek után rendesen lesz a jövőben és legközelebb egy rendes hosszúságú bulin lehet majd elcsípni őket. Köszönjük, még sok ilyet! :)

PARTIZäN
http://www.partyzan.eu/ és facebook

Carmen

Asphalt Horsemen

Videók itt lentebb: