AmigAROCKWellBLOG

AmigAROCKWellBLOG

Zene.
Ennél több nem kell.
Vagy mégis.
Zene, betűként.
Zene, videóként.
Zene, bárhogy.

AmigAROCKWellBLOG

e-mail

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

!RoosterMusicToThePeople!vol0004

2011.04.05. 21:30 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: !roostermusictothepeople! hard n roll

 

Nem telt el még közel egy hét sem és itt van egy újabb rész. Viszont mivel elég csonkára sikeredett a vol0003, ezért most megint a Hard 'N' Roll lesz a téma. Ezért gyorsan vágjunk is bele!

 

 

Az előző részben szerepelt a Carmen és egy ehhez kapcsolódó zenekart ajánlok, mégpedig a Partyzän! Egy dologban hasonlítanak az pedig nem más, mint az énekes SziZsó. Aki konkrétan egy magyar élő rocklegenda, csak épp nincs elismerve sehol, kivéve a rajongókat és azokat akik kicsit is mozgolódnak a rockzenében. Ennek ellenére az ismeretségük egyenlő a nullával. Pedig SziZsón kívül az összes zenész kiváló. És akkor még nem is beszéltünk a zenéről ami csillagos ötös! Persze itt se kell nagy megfejtésben gondolkodni, egyszerűen érezni kell, hagyni, hogy a zene sodorja magával az embert és akkor átjön aminek át kell jönnie.

 

Partyzän – Valami jöjjön:

 

 

 

Következő alany egy sokkal régebbi és ismertebb zenekar, a Junkies. Őket is dobálják sárral, mert egynéhány ember szerint gagyi és ósdi a zenéjük. Amiben lehet, hogy van némi igazság, de mégis mit várnak egy olyan zenekartól akinek a pályafutása tele van olyan dalokkal amiben még a komoly dolgokat is elviccelik, igaz legtöbbször a sorok közt van igazság. Lehet őket imádni vagy gyűlölni, de szerintem elég csak hallgatni és akkor nem agyal az ember azon milyen igényes vagy gáz a zene.

Ez pedig egy marha jó kis dal tőlük:

 

Junkies – Szabad a pálya:

 

 

 

Mi is jut eszébe az embernek arról, hogy Wall Street? Sokaknak a New Yorki tőzsde, másoknak pedig egy kiváló magyar banda. Ők se ma kezdték a pályát, és mondani se kell, hogy többre lennének hivatottak ha az emberek többsége befogadóbb és nyitottabb lenne a világra.

 

Wall Street – Csak várok:

 

 

 

Mostanság ha reaktort mond az ember akkor egyből a Japánban zajló dolgok jutnak eszébe. Ami nem is csoda szörnyű dolgok történtek ott idén. De Magyarországon is működik egy ReACToR. Mármint zenei téren. Jó kis banda, jó kis zenével. Még akkor is ha sokan nyafognak arról, hogy ez olyan, mint a Tankcsapda! Lehet, hogy van bennük ilyesmi hatás, de hát egy több, mint 20 éve működő zenekar hatással bír a saját zenei környezetére. De ki nem tolja le, mikor jó a zene?

 

ReACToR – Táncolj velem:

 

 

 

A Zamek zenekart még pár éve egy Pokolgép koncert előtt láttam, és nagyon meggyőzőek voltak, és nem csak nekem mert a közönség is vette a lapot és jó kis bulit csaptak. Jelenleg nem sok információ van róluk, ez a dal a 2007-es demójukon jelent meg és ha minden igaz nem olyan rég jött ki nekik egy újabb. De mindegy ez egy király kis nóta!

 

Zamek – Senki fia:

 

 

 

Volt még nagyon régen közel 20 éve egy Dance nevezetű zenekar. Nagy reményeket fűztek hozzá. De sajnos mára a Dance sehol sincs, még romokban se. Viszont itt van a lényegében belőle alakult Dirty Dance! Mert ugye főleg a Hooligansból ismert Csipa a Dance tagja volt Weisz Kicsivel egyetemben. A stílus viszont más volt. A Dance inkább olyan Glam Metalt nyomott többé-kevésbé, a Dirty Dance már nem igazán, hiszen akkor nem is szerepelnének itt. Mára viszont se Csipa se Weisz Kicsi, de ami meg maradt az a mocskos rock 'n' roll!

 

Dirty Dance – Sosem elég:

 

 

 

Kutya egy zenekar fogalmazhatnék ha egyszerű akarnék lenni, de azért nem ilyen egyszerű. Mert a Dirty Dogs több, mint egy kis kezdő zenekar. Érzéssel és hitelesen nyomják a Hard 'N' Rollt. Fiatal zenekar még de annál elszántabbak.

Dirty Dogs – Bánj velem úgy:

 

 

 

Most pedig a következő két zenekar a múltidézés jegyében. Mindkét banda mára legendává érett. És nagyban hozzá járultak a stílus kialakításához és elterjesztésében Magyarországon. Sajnos már ők se működnek és nagyon úgy néz ki nem is fognak többé... De a zenéjük az itt maradt és tovább él.

 

Damned Road – A legjobb nő:

 

 

 

Wild Side – Bízd rám magad:

 

 

 

A legvégére pedig egy olyan zenekar ami kakukktojás. Mert az ő stílusuk egyáltalán nem a Hard 'N' Roll. Sőt! A kezdetben nagyon súlyos és nehezen emészthető zenét toltak. Sokkal inkább Thrash Metalhoz közel állva semmint ehhez. De 2004-ben két ellentmondásos és egy akusztikus album után jelent meg Durva élet címmel a Replika zenekar lemeze. Ezen az albumon ugyan van zúzás ahogy kell, de nem úgy ahogy az első két albumon. De nem is ez a lényeg ezen korszakuk miatt helyük van itt, még ha csak félig-meddig is.

 

Replika – Egyedül nincs esély:

 


A bejegyzés trackback címe:

https://amigarockwell.blog.hu/api/trackback/id/tr802803055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása