AmigAROCKWellBLOG

AmigAROCKWellBLOG

Zene.
Ennél több nem kell.
Vagy mégis.
Zene, betűként.
Zene, videóként.
Zene, bárhogy.

AmigAROCKWellBLOG

e-mail

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Magyar média

2010.11.14. 18:00 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: megasztár youtube bulvár kiszel tünde adatok magyar média x faktor google tv rőhely fekete pakó nézettségi

Magyar média egyenlő igénytelenség.

Nem is kellene több szó ennél és teljes mértékben kifejezném a jelenlegi állapotokat. Mert a mai magyar média bizony nem több egy nagy halom ló kupacnál!

Sajnos, bár ne így lenne de ez a helyzet. A legjobb példa ami mostanság folyik. Megasztár, X-faktor, Való világ (ami mondjuk még nem indult el de nem késik ez se) Fókusz, Aktív, az összes bulvár újság (Blikk, Bors meg a fene se tudja mi még) Barátok közt, Jóban rosszban. Lehetne sorolni, hogy mik is vannak még de semmi értelme nem lenne.

 

Megértem azokokat akik ebből élnek az az érdeke, hogy úgymond ki akarják szolgálni az igényeket, a nézőket az olvasókat. De valóban ez kell a népnek? A nézettségi adatokból? Amit 2500 tv alapján mérnek és ez alapján azt látják, hogy egy műsort néztek mondjuk nyolcszázezren? A nagy fitty fenét! Nem tudják hányan néznek egy műsort! Halvány lila gőzük nincs róla, engem például sose kérdeztek meg ilyesmiről, és nem ismerek senki olyat akit megkérdeztek volna erről. És gyanítom nem sokan vannak így. És ennek ellenére képesek pofátlanul az ember képébe tolni a dolgaikat! Persze azzal is tisztában vagyok, hogy nem kötelező ezeket a „műsorokat” nézni, el is lehet kapcsolni és meg is teszem ha elém kerülnek. Sőt jobbat mondok. Egész egyszerűen nem is nézek ilyen műsorokat nem is keresem ezeket. Mert egész egyszerűen nem érdekelnek. Már évek óta gyakorlatilag nem nézek tv-t. Én jóformán csak monitorként használom rákötve egy kis PC-t amiről mennek a különböző videók, és ha kell még netezni is tudok rajta. Google TV mi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Három korábbi gépembe ott volt beépítve egy alap TV tuner.

És simán néztem és ha kell még rögzítettem az adásokat ha kelletek. Persze ez még akkor volt amikor nem volt internetes előfizetésem. Vagy csak jóformán csak e-maileztem néha. Aztán lett 384 kbit/s ADSL előfizetésem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ami után nagyot fordult velem a világ. Jöttek sorban a filmek, kiváló minőségben, rengeteg zene, de ami a legfontosabb rengeteg hír, riport, cikk mi egyéb. De a legfontosabb csakis az ami engem érdekel. És akkor amikor én akarom/szeretném. Nem pedig akkor amikor a TV-knek, rádióknak megfelel. Persze tudom, ezt is elő kell állítani valakinek. De a blogok de még inkább a

óta minden megváltozott.

 

Eszméletlen mennyiségű videó, zene/hang írás, és a nagyon nagy része olyan emberek által készült el akik nem is ebből élnek. Végül is manapság már nem kerül nagyon sokba egy olyan eszköz amivel nemcsak hangot de videót lehet felvenni. Elég csak a mobilokra gondolni. Az már megint más kérdés, hogy milyen minőségben vesznek fel, de tényleg nem ez a lényeg hanem a lehetőség. Az nyilván való, hogy aki komolyan akar foglalkozni ilyesmivel annak mélyen a zsebébe kell nyúlni és ezzel nincs is ezzel különösebb gond. Egy komolyabb hobbi sokba kerül néha nagyon sokba.

 

Na de kezdek eléggé eltérni a tárgytól. Szóval olyan dolgokba ölnek sok-sok milliókat amit lehet, hogy nem is néznek olyan nagyon sokan. Mert valódi nézettség mérés az nem létezik csak az interneten. Ott egyből látják hányan kattintottak egy tartalomra meddig nézték azt és hányszor. Ezt a hagyományos tartalomszolgáltatás (mert erről beszélünk valójában) nem képes nyújtani. Cégek rengeteget fizetnek ki olyan reklámokért amiket a kutya se néz meg és ha meg is nézi akkor se annak hatására fogja azt a terméket/szolgáltatást igénybe venni. Nem is értem. Persze ez is egyértelmű a tv-k, rádiók, újságok statisztikák alapján adják ki a reklám helyeiket, persze rohadtul drágán. Annek ellenére, hogy ezzel mindenki tisztában van továbbra is élnek ezzel a hirdetési modellel. Vagy lehet, hogy az érdekelt felek, a médiák, direkt azt állítják be, hogy az általuk létrehozott rendszer továbbra is működő dolog? Elképzelhető. Csakhogy ez nem mostanság lett kidolgozva hanem sok-sok évtizeddel ezelőtt. Akkor még biztos működött a dolog, mert nem volt más, és az emberek ha nem is hiszékenyebbek, de mindenképp tájékozatlanabbak voltak, tisztelet a kivételeknek persze. De manapság? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez mesterségesen fenntartott dolog. Nem lehet véletlen, hogy tíz körömmel ragaszkodnak az évtizedes rendszerhez ami jól bevált és a legfontosabb, rengeteg pénzt hoz a konyhára, persze mint mindenhol itt is csak egyeseknek.

És ezért akarják elhitetni velünk kisemberekkel, hogy milyen jó az nekünk ha nézzük a Bartátok közt már több, mint tíz rohadt éve. Vagy milyen jó ha a drága kis Kiszel Tündéről

látunk, olvasunk valamit, vagy épp Fekete Pákót bambuljuk naphosszat amint didikről makog és kínálgatja a csoki bránerjét!

 

 

 

 

Szerintük ez kell az embereknek, nincs másra szükségünk csakis erre. Szerintük csakis úgy lehet leadni egy normális filmet, hogy összevissza vagdossák, mit ne mondjak átszinkronizálják mert túl sokat káromkodnak benne. De az úgymond szabályozó testület se kutya. Csak azért mert felvillant egy meztelen női mell és nem tették ki azt az ocsmány 16-os karikát

már egyből azt kiabálják, hogy megrontják szegény gyerekeket. Abba bele se gondolnak, hogy a szerencsétlen gyerek már vagy milliószor látta az anyja meztelen mellét, sőt lehet még teljesen meztelenül is látta már nem is egyszer. Arról nem is beszélve, hogy valamikor az a mell táplálta. Persze ebből is volt már botrány. Miért ne lenne? Mindenből botrányt kell csinálni ami él és mozog. Nagyon úgy néz ki szerintük nincs olyan ember aki normális. Megy a nép hülyítés rendesen. És nem néz ki úgy a jelenlegi helyzet, hogy ezen bármi változna. És ez csak a Tv-k! A rádióknál ugyanez megy. Hiába lett itt rádió megszűnés helyükre más érkezés, semmi de semmi sem változott. Szinte ugyanaz a zenei kínálat ami volt. Ugyanolyan igénytelen genny. Mert a hallgatóknak ez kell ugye? És a nyomtatott médiában se más a helyzet. Szenzációhajhász címlapok, cikkek beszámolók. Olyanokat képesek leírni teljesen komolyan amiből egy szó nem igaz. Lásd Best. De ami még rosszabb, hogy a különböző napilapokban össze-vissza leírnak mindenféle hülyeségeket. Még akkor is ha abból egy szó sem igaz. Inkább vállalják, hogy bíróságon kötelezik őket a helyesbítésre, esetleg kicsengetnek némi kis összeget a sértetnek aztán csá. Igazából sajnos ezeknek semmi és senki sem szent. Persze ez nem csak jó magyar szokás. Szinte az egész világon így megy ez. Modern sajtó mi?

 

Sajtószabadság, hogyne. Arra képesek, hogy olyan embereket akik filmekben szerepelnek, tehetséges sportolók vagy mert egyszerűen több pénzük van, mint az átlag embernek elvegyék a magán életét. Lépten-nyomon azon vannak, hogy lefényképezzék amint csinálnak valamit. Még ha az nem jelent mást, minthogy esetleg pihennének. Mégis, hogy a fenébe képzelik ezt? Hát normálisok ezek? Nem elég, hogy híresek még pihenni is szándékoznak, minő emberi bűn. Egyből meg kell írni, le kell fényképezni, közzé kell tenni. Nem számít, hogy mindenkit megillet a magánélethez való jog. Arra is képesek, hogy halálba kergessenek egyeseket. De nem számít, de nem ám! Itt a lé a tét! Idézhetném egy mostanság induló valóságsó jelmondatát. Vagy valami hasonlót. Az is egy külön móka. Zárjunk össze pár embert nézzük ahogy csesztetik egymást, nyafognak, hogy hű de milyen nehéz a sorsunk, de ha ki megyünk akkor a médiában szeretnék dolgozni. Bezzeg aki a bányában dolgozik napi 12 órát már húsz éve azt nem sajnálja senki, pedig neki aztán tényleg kemény az élet! És még nem is biztos, hogy megéri az ötvenötöt. De nem számít úgyis mindenki nézni fogja, a csapból is ez fog folyni, majd jó a képünkbe nyomatják mindenhol mert ez a tuti. De mint fentebb említettem nem kötelező nézni. Csak az a baj, hogy folyton a képünkbe nyomják. Mert ha kikapcsolom a TV-t akkor ugye nem szembesülök vele. Olyan böngészőt használok ami a legtöbb reklámot eltünteti. Rádiót se igazán hallgatok. Viszont ha kimegyek az utcára akkor viszont ott van akkora betűkkel, mint ide Grand Canyon, és simán kiüti az ember szemét. Ezt hogyan védjem ki? Sajnos még nem fejlesztették ki az emberi AdBlock-ot, pedig ha lenne valószínűleg nagy siker lenne. De még oda is eljuthatunk hogy mindenhol retina scanner lesz és akkor tényleg személyre szabott hirdetések fognak bombázni minket. Mint a különvéleményben. Szép új világ, áldassék a neved ó Pénz nagyúr!

A bejegyzés trackback címe:

https://amigarockwell.blog.hu/api/trackback/id/tr712447625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása