AmigAROCKWellBLOG

AmigAROCKWellBLOG

Zene.
Ennél több nem kell.
Vagy mégis.
Zene, betűként.
Zene, videóként.
Zene, bárhogy.

AmigAROCKWellBLOG

e-mail

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Tankcsapda: Minden jót (2009)

2010.08.27. 21:00 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: rock tankcsapda csapda hard rock lukács laci minden jót mindenki vár valamit

Tankcsapda Minden jót (2009)

Hogy is mondjam (írjam)? Tudom mostanság nagyon felkapott lett a Tankcsapda, média szereplés, nagyobbnál nagyobb telt-házas koncertek stb. És azt is tudom mennyire divat lett fikázni a zenekart, most mégsem fogom. Viszont azt is tudom, hogy általuk a rockzene egy kissé mintha elfogadottabb lenne, de ez lehet, hogy csak vágyálom. Nem ők a legjobb zenekar Magyarországon, pláne világszerte. De azért azt be kell látni, hogy amit művelnek azelőtt le a kalappal. Azért nem minden rock zenekar mondhatja el magáról, hogy ennyire népszerű legyen. Rádiók napközben játsszák a dalaikat(!), igaz nem a legjobbakat, de akkor is. Nagyon messzire jutottak és nem igazán van mögöttük olyan hatalmas média támogatás, mint néhány mai „sztárcsapatnak”...
Viszont ami a fenti csapatoknak nem igazán van, csak nyál de az bő, az a remek dalok. Az elmúlt 21 év során kijött belőlük pár lendületes rock nóta. És lehet szeretni Lukács Laci hangját vagy nem, a szövegei zöme egészen jó, és ha tetszik ha nem illik a zenéhez.
Na de a hosszúra nyúlt bevezető után következzen egy lemez ismertető/kritika:

2009 október 14-én jelent meg a Tankcsapda 11 stúdió albuma a Minden jót. (Mellékesen ekkor születtem, mármint 10. 14-én csak '81-ben, lehet most a rajongók keblükre ölelnek hisz egy napon születem a zenekarral, de ez nem az én bajom)
A 2006-os Mindenki vár valamit, ami egy fasza kis album volt tőlük, bezzeg a Minden jót.
Hogy is fogalmazzak olyan, mintha nem igazán lett volna idejük a dalok nagy részére. Kicsit össze csapottnak tűnik. A sajtó anyag szerint ami hát nem tudom ki szerzeménye de mintha nem is tudta volna miről is kell írnia:

Itt az új lemez, a Minden jót című album, amely a zenekar születésnapi ajándéka a rajongóknak és egyben saját maguknak! Nem véletlen az időzítés: október 14-én ünnepelte a Tankcsapda, megalakulásának 20. évfordulóját. A lemezen, az elmúlt húsz évben megismert zenei korszakok, és stílusok szinte mindegyikét megidézi egy-egy szerzemény, így a lassú balladisztikus daloktól a gyors és dallamos punk témákig mindenki megtalálhatja a neki tetszőt.

Aha azt mondja mindenki megtalálhatja a neki tetszőt, na de lehet, hogy én elmaradott vagyok de nekem az egész album jön be nem egy két dal. Nem tudok számokban gondolkodni, egész kerek albumokban tudok gondolkodni, elvégre egy filmet se azért néz az ember mert az xy jelenet milyen jó „fúúú láttad mááár?!”

Balladisztikus dalok? Nos balladisztikus igazán csak egy van a legutolsó a Csak lazán. A többi viszonylag gyors vagy közép tempós dal. Ami nem is lenne baj csak mintha tényleg nem lett volna idejük Lukácséknak kidolgozni a dolgokat. Lehet, hogy inkább el kellett volna halasztani pár hónappal a megjelenést és ráfeküdni a dalokra és akkor tényleg egy ütő kis lemez született volna.
Így viszont elég felemás lett a végeredmény. Nem arról van szó, hogy rakás szar az egész mert egyáltalán nem, sőt! Néhol igencsak figyelemre méltó pillanatok is akadnak. Legjobb példa a Köszönet doktor, na az egészen rendben van. A talán legrosszabb példa viszont az első track a Csapda vagyunk. Háát nem is tudom egyszer ugye már megcsinálták az Itt vannak a Tankok-at, biztos kellett még egy hasonló dal. Viszont a már említett lemez záró tétel Csak lazán egészen rendben van. Mondjuk a Tankcsapdánál a legtöbb lassú/lassabb dal működni szokott ahogy a gyorsak is, persze, mint mindenhol itt is vannak kivételek. Itt van még a címadó a Minden jót kissé klisés mind zenei mind szövegi szempontból. Aztán meg a Kóla, jég és whiskey című, hogy is mondjam ha az előző klisés volt, akkor ez az amin még dolgozhattak volna a srácok.
Egy szó, mint száz nem sikerült rosszul a 'Csapda legutóbbi műve de nem ez lesz a legjobb albumok az biztos, a Mindenki vár valamit körökkel jobb ennél.
Lehet, hogy nem mindenki ért egyet a véleményemmel de nekem ez jött le, akinek nem tetszik az így járt.

Pontszám: 10/6

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amigarockwell.blog.hu/api/trackback/id/tr372252960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása