AmigAROCKWellBLOG

AmigAROCKWellBLOG

Zene.
Ennél több nem kell.
Vagy mégis.
Zene, betűként.
Zene, videóként.
Zene, bárhogy.

AmigAROCKWellBLOG

e-mail

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Élőszereplős rajzfilmfeldolgozások

2010.08.14. 12:00 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: warner garfield alvin és a mókusok hupikék törpikék tapsi hapsi maci laci scooby doo roger nyúl a pácban looney tunes zűr az űrben dodo kacsa élőszereplős rajzfilmfeldolgozások bollondos dallamok

Egyszer volt  hol nem volt volt egyszer valamikor réges-régen egy messzi messzi galaxis... Hopp, nem erről akartam írni...

Szóval volt régen egy kiváló film nevezetesen a Roger nyúl a pácban (Who Framed Roger Rabbit).



1988-ban készült akkor állkapocs leejtően oldották meg a rajzfilmes és a valódi filmes világ összeillesztését. Gyerekfejjel nagyon élveztem és tátott szájjal néztem és ma is igen élvezetes, sőt kiváló sok manapság számítógépen készült műanyag csodával ellentétben, bár azért akad egy két tűrhető alkotás is köztük. A történet is jó, a színészek is kiválók az egész film úgy ahogy van tökéletes. Kapott egy pár díjat (megérdemelten) kasszasiker lett és még ma is nagy népszerűségnek örvend. Azt hiszem ez tette fel a lécet olyan de olyan magasra, hogy azóta se tudta senki se leverni de még megközelíteni se.

Aztán elérkezett 1996 és a Zűr az űrben (Space Jam).



Michael Jordan-el Tapsi Hapsival Dodo Kacsával és egy rakás régi (ám annál patinásabb) Warner Looney Tunes rajzfilm karakterrel. Egészen tűrhető lett a film már ha egy bizonyos kor alatt nézi az ember kb olyan 8-10 évesen, azért egyszer végig lehet nézni bár köze nincs a 1930-1960 években készült kiváló alkotásokhoz de ez már egy másik történet. Mondjuk az úgymond folytatás enyhén szólva is gáz lett.

Bolondos dallamok - Újra bevetésen (Looney Tunes: Back in Action)



Valahogy ez olyan róka szagú bőrnek tűnik... Na de jó előre szaladtunk, mert a java még csak ezután jött:

Aztán jött 2002 és elszabadult a pokol!



Igen ez volt a Scooby Doo - A nagy csapat (Scooby Doo)

Már a rajzfilm se volt valami nagy szám de szódával elment. Na de a filmek? Hát én nem tudom, hogy mennyi is készült de enyhén szólva is gáz, szörnyű!

Azután jött a Garfield! (Ami nem rajzfilm hanem képregény de annak kiváló, de a lényegen nem változtat)



Könyörgöm, miért kell egy olyan dologból csinálni valami homlokegyenest mást ami úgy volt jó ahogyan azt megálmodták, papírra vetették, kigondolták? És mégis hogyan is gondolták, hogy ami papíron működik három képkockában az működni fog egy-másfél órán keresztül? Egyszerűen a Garfield nem alkalmas filmes átdolgozásra. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb képregény és rajzfilm de a könyvek többsége nem alkalmas arra, hogy film készüljön belőle. Persze, mint mindenre erre is létezik pozitív példa, de mivel a pénz nagy úr és egyszer valami már bevált azt ugye jól le kell másolni. Lásd Roger nyúl a pácban.

De sajnos a Garfield nem volt a vége. Neeem dehogy is!

Jött még az Alvin és a mókusok (Alvin and the Chipmunks)



és most jön a Maci Laci 3D



És amin komolyan ledöbbentem a Hupikék Törpikék megerőszakolása



Bár ez még csak teaser és ebből nem sokat lehet következtetni a végső filmre, de könyörgöm, mi a rákot keresnek a törpök New York közepén egy taxi tetején a XXI. században? Nem azért de igencsak a középkor elején éldegélnek kedvenc törpjeink nem a törpös-törp világunkban! Nem azért de Peyo szegény most forog a sírjában. Még jó hogy neki ezt már nem kellet megélnie.

És ezzel még nincs vége mert Babar-t is szépen feldolgozzák aztán szép sorban a többit is.

Nem azt mondom, ha a filmek minősége rendben lenne nem, és nem csak az öt éves kisgyerekeket céloznák meg vele, akkor azt hiszem senki nem szólna egy árva szót se. De így?

Szóval tudom hiába fárasztom itt magam, hiába vergődöm, én úgy se tudok tenni ez ellen tenni. Csak annyit, hogy nem nézem ezeket a fertelmes „műveket”.


Ja mondtam, hogy tervbe vették a Tapsi Hapsi CGI/élőszereplős filmet?

A bejegyzés trackback címe:

https://amigarockwell.blog.hu/api/trackback/id/tr152220326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása